Gingivitis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Gingivitis[besut | besut sumber]

Gingivitis utawi radang wingkisan wonten ing sebat ugi gingiva. Kedadosan biasanya amargi kathahipun bakteri utawi plak wonten waja, tipe punika kawastanan plak induced gingivitis. Gingivitis ya iku jinis non-destruktif saking sesakit periodontal. manawi boten dipunusadani, saged berkembang dados periodontitis, ingkang langkung serius ugi akhirnya saged murugaken icalipun waja [1]. Sapriyantun pasien ingkang kénging gingivitis badhé ngalami wingkisan abrit ugi membengkak, ugi kebokmenawen agung badhé ludiran kala menggosok waja. Wonten pencegahan saged dipuninggili kaliyan ngginakaken usada kembeng antisèptik, utawi menyikat waja ugi flossing ingkang kasinggihan ugi saged mbiyantu. Wonten kasus ringan, pasien bokmenawi boten mangertos manawi piyambakipun sadaya nembé ngalami gingivitis, amargi gejalanipun ringan. Sayangipun, kondisi punika kedah dianggap serius ugi énggal dipuninggili.

Gejala gingivitis[besut | besut sumber]

Punika punika ya iku beberapa gejala utawi ciri-ciri gingivitis [2]: 1. Tutuk aking
2. Pembengkakan wonten wingkisan
3. Warna abrit menyala utawi abrit ungu wonten wingkisan
4. Wingkisan kemriksa mengkilat
5. Perdarahan wonten wingkisan
6. Wingkisan lunak wonten kala wonten ing sentuk sayangipun tanpa raos gerah

Tanda – tanda ugi pemeriksaan gingivitis:
1. Kalkulus kemriksa wonten ing inggil wingkisan
2. Wingkisan boten gerah utawi namung kraos sakedhik gerah
3. Pemeriksaan dental foto ugi dental proobing saged nggambaraken kawontenan jaringan periodontal, ugi satebih pundi tingkat kesangsamaken panjenenganipun

Kagem nginggili gingivitis, dipuntumindakaken tindakan perawatan. Tujuan saking perawatan ya iku kagem nyakaken inflamasi wonten wingkisan. Waja dipunresikaken sadayanipun déning dhokter waja [3].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Apa iku gingivitis(Kaundhuh tanggal 3 Maret 2016)
  2. ^ Ciri saka gingivitis(Kaundhuh tanggal 3 Maret 2016)
  3. ^ Pangobatan kanggo gingivitis(Kaundhuh tanggal 3 Maret 2016)

Pranala njaba[besut | besut sumber]