Gimcheon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gimcheon
김천시
Kutha
Trankripsi Korea
 • Hangul
 • Hanja
 • Revised RomanizationGimcheon-si
 • McCune-ReischauerKimch'ŏn-si
Gimcheon JCT.jpg
Official logo of Gimcheon
Lambang Gimcheon
Papan ing Korea Kidul
Papan ing Korea Kidul
Negara Korea Kidul
RegionYeongnam
Pamerangan administratif1 eup, 14 myeon, 7 dong
Laladan
 • Gunggung1.009,5 km2 (3,898 sq mi)
Cacah warga
 • Gunggung150.000
 • Pepadhet150/km2 (400/sq mi)
 • DialekGyeongsang

Gimcheon (김천; 金泉市; pangucap cara Koréa: [kim.tɕʰʌn], trans., 'kutha mangsa semi emas') inggih menika salah satunggaling kutha ing Provinsi Gyeongsang Lor, Korea Kidul. Kutha menika mapan wonten ing jalur transportasi dharat utama ing antawisipun Seoul lan Busan, inggih menika jalur Gyeongbu Expressway lan Gyeongbu Line.

Wonten ing jaman kuno, Gimcheon menika kawentar awit saking 3 redi (gunung) inggih menika Gunung Geumo, Gunung Daedeok, lan Gunung Hwangak. Kejawi menika ugi wonten 2 ilining kali inggih menika Gamcheon lan Jikjicheon. Ing sedangunipun Dinasti Joseon, Gimcheon menika gadhah satunggal saking gangsal pasar paling ageng wonten ing wewengkon menika. Kutha menika ugi gadhah fungsi minangka lawang utama lan ugi dados pusating lalu lintas wonten ing wewengkin Yeongnam.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Gyeongsang Lor Cithakan:Kutha metropolitan ing Korea Kidul Koordhinat: 36°08′N 128°06′E / 36.133°N 128.100°E / 36.133; 128.100