Giacomo Bonaventura

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Giacomo Bonaventura
Giacomo Bonaventura (31931883345).jpg
Bonaventura ing taun 2016
Katerangan priangga
Tanggal lair (1989-08-22) 22 Agustus 1989 (umur 29)
Papan lair San Severino Marche, Italy
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)
Posisi main Midfielder / Winger
Katerangan klub
Tim saiki
Milan
Angka 5
Karir nom
2006–2007 Atalanta
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2007–2014 Atalanta 104 (17)
2009Pergocrema (loan) 4 (1)
2010Padova (loan) 15 (0)
2014– Milan 104 (21)
Tim nasional
2008 Italy U19 4 (1)
2009–2010 Italy U20 12 (2)
2013– Italy 8 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 10 February 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 12 November 2016

Giacomo "Jack" Bonaventura[1] (palafalan jroning basa Italia: [ˈdʒaːkomo bɔnavenˈtura]; lair 22 Agustus 1989) inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Italia ingkang main bal ing klub Serie A Italia A.C. Milan lan Tim Nasional Italia. Piyambakipun dados pemain gelandang.[2]

Bonaventura miwiti karièr sénior ing Atalanta ing Serie A ing taun 2007, penampilanipun ingkang nengsemaken ngasilaken transfer € 7 juta dhateng klub Milan ing taun 2014. Bonaventura dados anggota tim nasional pemudha wiwit taun 2008. Piyambakipun miwiti karièr internasional sénior wekdal tanggal 31 Mèi 2013 ing laga pasedhèrèkan mengsah San Marino.

Sasampunipun main ing tim rumaja San Francesco 93, piyambakipun lajeng pindhah ing klub Tolentino, ing pundi piyambakipun dipunpirsani langsung déning Antonio Bongiorni saking klub Atalanta. Piyambakipun miwiti debut ing Atalanta tanggal 4 Mèi 2008.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Jack Bonaventura a Tuttosport: "A Bergamo l'affetto della gente è incredibile, ma il mio futuro..."". Tutto Atalanta (ing basa Italian). 6 March 2013. Dijupuk 27 March 2013. 
  2. Andrea Conti(dipunundhuh tanggal 11 Februari 2018)