Ghibah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ghibah yaiku nyebutake sesuatu sing ditemokake ing sawijining Muslim, nalika dheweke ora seneng (yen kasebut). Kang saka segi perkara fisik, agama, kasugihan, ati, ahlaknya, awujud lahiriyahnya lan sapanunggalane. Cara kasebut uga beda-beda gumantung. Antarane liyane kanthi mbabarake aib, niru prilaku utawa obahe wong-wong sing gosip karo babagan sing ora disenengi.

Ghibah reged[besut | besut sumber]

Ing basa, ghibah tegese gosip. Akeh wong ngremehake masalah ghibah, sanajan ing ngarsane Gusti Allah iku babagan kang reged

Kepalaane Nyegah ghibah[besut | besut sumber]

Wajib kanggo para rawuh ing acara sing lagi ngobrol babagan wong liya, kanggo nyegah munkar lan nglindhungi sedulur-sedulure sing nggawe gosip. Nabi Sallallahu 'alaihi wasallam kuwat nyengkuyung, kaya sing dingandikakake. "Makna: Sapa wae sing nolak (ghibah) ngurmati sadulure sadulur, mesthi ing Dina Wungunane Allah bakal ngindhari geni neraka saka rai." (HR Ahmad)

Link njaba[besut | besut sumber]