Menyang kontèn

Germinal (wulan)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Germinal (pocaping cara Prancis: [ʒɛʁminal]) yaiku wulan kapitu ing Pananggalan Republik Prancis. Wulan kasebut njupuk jeneng saka kata Latin germen, sing artine "thukul". Germinal menika wulan kapisan saka paruh musim semi (mois de printemps). Wulan kasebut miwiti ing 21 utawa 22 Maret, lan pungkasan ing 19 utawa 20 April. Wulan kasebut nyusul Ventôse lan ndhisiki Floréal.

Ing konteks Revolusi Prancis, Germinal kadhangkala ngarujuk karo kejatuhan lan eksekusi kelompok Indulgen, Georges Danton lan Camille Desmoulins, sing kadadean ing Germinal 1794, papat wulan sadurunge Reaksi Thermidorian ning endi Robespierre dhewe dieksekusi. Kadadean-kadadean sakaGerminal 1794 nandake wiwit pungkasan Papréntahan Teror.


3 Germinal III
 
Primidi
Duodi
Tridi
Quartidi
Quintidi
Sextidi
Septidi
Octidi
Nonidi
Décadi
décade 19
1 Sabtu
21 Maret 1795
2 Minggu
22 Maret 1795
3 Senin
23 Maret 1795
4 Selasa
24 Maret 1795
5 Rabu
25 Maret 1795
6 Kamis
26 Maret 1795
7 Jumat
27 Maret 1795
8 Sabtu
28 Maret 1795
9 Minggu
29 Maret 1795
10 Senin
30 Maret 1795
décade 20
11 Selasa
31 Maret 1795
12 Rabu
1 April 1795
13 Kamis
2 April 1795
14 Jumat
3 April 1795
15 Sabtu
4 April 1795
16 Minggu
5 April 1795
17 Senin
6 April 1795
18 Selasa
7 April 1795
19 Rabu
8 April 1795
20 Kamis
9 April 1795
décade 21
21 Jumat
10 April 1795
22 Sabtu
11 April 1795
23 Minggu
12 April 1795
24 Senin
13 April 1795
25 Selasa
14 April 1795
26 Rabu
15 April 1795
27 Kamis
16 April 1795
28 Jumat
17 April 1795
29 Sabtu
18 April 1795
30 Minggu
19 April 1795
10 jam
Paris
5 jam 13 menit 69 detik
Germinal
Germinal
12:10:22
24 jam
Greenwich


Pranala jaba[besut | besut sumber]