Georgia Kidul lan Sandwich Kidul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Georgia Kidul lan Kepulauan Sandwich Kidul iku wewengkon sebrang segara Britania Raya ing Samudra Atlantik pérangan kidul. Teritori iki dibentuk taun 1985 ; sadurungé dadi pérangan sala Dependensi Kepuloan Falkland. Teritori iki terdiri saka Pulo Georgia Kidul , pulo gedhé dhéwé, karo sekelompok pulo-pulo cilik sing dijenengke Kepuloan Sandwich Kidul. Ora ana wong sing netep permanen ning teritori iki. Dhèwèké sing teka ning teritori iki iku para wadyabala Britania lan peneliti. Kedaulatan Georgia Kidul lan Kepuloan Sandwich Kidul wis disengketake nalika penemuane. Argentina iku siji-sijiné nagara sing hingga saiki isih ngeklaim hak kepemilikan teritori iku, karo namake Islas Georgias y Sandwich del Sur. Persengketaan iki dadi salah siji penyebab njebluke Perang Falkland taun 1982. Argentina duwé pemukiman ing Kepuloan Sandwich Kidul pada 1976 hingga 1982, lan nguasai Georgia Kidul sesuwene perang kasebut.