George McTurnan Kahin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
George McTurnan Kahin
Pakaryan Peneliti, sejarawan, dhosen

George McTurnan Kahin ya iku sejarawan, kritikus pulitik.[1] Dhèwèké akèh kontribusi ing obahan anti perang nalika taun 1960-1970, nalikané jaman Perang Vietnam.[1]

Minangka salah sijining ketua akadhemisi Amérika ngenani Asia, Kahin ora mung lungguh sedhakep taun 1965 nalika Amérika ngirim bala nèng perang (kang miturut dhèwèkné ora mung salah saka moral, nanging uga kanthi pulitis lan militèr ora bisa dimenangakè).[1] Kahin lan John W. Lewis nerbitakè artikel ana Bulletin of Atomic Scientists, The United States in Vietnam, kang ngudhar oposisi Amérika karo kamardikaning Vietnam minangka proyèk 20 taun.[1][2]

Kahin pènsiun taun 1988, sawisé 37 taun makarya dadi profésor pamaréntahan lan studi internasional ana Cornell University.[2] Dhèwèkeé dadi kepala Program Asia Tenggara Cornell saka taun 1951 nganti 1960.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d Rossiter, Caleb (5 May 2000). "A Tompkins County Hero - George Kahin". ITHACA (NY) JOURNAL;calebrossiter.com. Dijupuk 24 August 2016. 
  2. a b c Pace, Eric (2 February 2000). "George McT. Kahin, 82, Dies; Was Expert on Southeast Asia". The new York Times. Dijupuk 24 August 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]