George Junus Aditjondro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

George Junus Aditjondro (lair ing Pekalongan, 27 Mei 1946) yaiku salah sajining dosen ing Universitas Kristen Satya Wacana.[1] Dhèwèké narima ganjaran Kalpataru taun 1987 merga pengabdianné karo pelestarian lingkungan idhup lewat macem-macem Lembaga Swadaya Masyarakat (LSM).

Milih tinggal ing Salahtiga, merga dadi tenaga pengajar Universitas Kristen Satya Wacana (UK-SW). Karo dikancani garwané, Esti Bernadetta S, lan putrane tunggal, Enrico Surya Aditjondro sing lair 4 Januari 1976, dhèwèké kabéh tinggal ing griyane ning Dalan Cemara Dua 13, Salatiga.

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Sawise sekolah menengah, dhèwèké ngelanjutke ing Fakultas Teknik Universitas Hasanudin. Durung nganti lulus dhèwèké pindhah ing Akademi Teknik (ATN) Semarang melu wong tuané. Sing pungkasan uga ora rampung, merga pindhah ing UKSW Jurusan Teknik Elektro sing namung tekan taun ke-papat.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Sadono SY, Bambang, ed. (1991). Tokoh & Potensi Kunci Jawa Tengah (Apa & Siapa 1991-1992. Semarang. p. 6.