Gembor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gembor

Gembor ya iku piranti kango nggawa banyu, racaké mawa cangkingan lan pancuran kanggo siram tuwuhan. Ukuran gembor manéka warna wiwit 0.5 liter kanggo nyiran tuwuhan pethètan nganti udakara 10 liter kanggo siram tuwuhan palawija ing sawah lan tegalan.

Kanggo mecah iline banyu saka gembor, ing pucuk gulu gembor dipasangi cincim.

Cincim