Garbarata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Garbarata nggih punika wot kanthi pager lan payon ingkang nyambungaken ruang tengga dhumateng kori pesawat terbang utawi kapal laut amrih gampilipun para penumpang mlebet lan medal. Garbarata punika kapasang gumantung saking dhésain bangunan, inggilipun, prasyarat operasional, saget dipunewahi, majeng mundur. Garbarata dipunripta dening Frank Der Yuen.

Sadèrèngipun wonten garbarata, penumpang adatipun mlebet pesawat kanthi mlampah sadawanipun mergi, mancik utawi mandhap miyos andha ingkang kacawisaken, kadhang kala wonten ingkang ngagem andha mesin. Garbarata kaping pisan kaginaaken rikala surya 26 Juli 1959 ing Bandar Udara Internasional San Francisco.

Nanging, sinaosa garbarata punika pratandha sampun majunipun sawijining bandhar udhara, wonten perkawis kenging napa garbarata mboten kapasang, antawisipun jalaran kaanan papan panggenan parkir ingkang cupet, ugi kathahipun jadwal penerbangan lan pangginaan garbarata. Wonten setungalipun wekdal nalika para penumpang ngersaaken garbarat, nanging kadhang kala ndadosaken telatipun penerbangan amari garbarat kedah dipuncawisaken saderengipun wonten ngajengipun kori pesawat.[1][2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. National Geographic: Inilah Alasan Garbarata Tak Selalu Digunakan di Bandara, diakses 2 Juni 2017
  2. KBBI: Garbarata, diakses 2 Juni 2017
Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Garbarata ing KamusWiki.