Papan anggegana

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Bandhar udhara)
Jujug: pandhu arah, pados
Papan Anggegana Internasional San Francisco, Amérika Sarékat ing wayah wengi.

Papan anggegana (cara Indonésia: bandara) iku prasarana kanggo montor mabur saprelu nggegana lan ndharat. Papan anggegana prasaja paling ora nduwèni siji landhesan, ananging papan-papan anggegana gedhé wiyahé pepak manéka prasarana liya nedya mandhéga pamaburé montor mabur lan para nunggang.

Miturut Annex 14 saka ICAO (International Civil Aviation Organization, Pakempalan Anggegana Sipil Internasional), papan anggegana ya iku laladan tartamtu ing dharat utawa banyu (kalebu yeyasan, pepasangan, lan piranti) kanggo tekané, lungané, lan lakuné montor mabur. Éwadéné, pratélan papan anggegana miturut Angkasa Pura ya iku kabèh yeyasan lan piranti minangka kalengkapan saora-orané kanggo prasarana tumrap tetunggangan anggegana masarakat.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Papan_anggegana&oldid=1058593"