Papan anggegana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Bandhar udhara)
Papan Anggegana Internasional San Francisco, Amérika Sarékat ing wayah wengi.

Papan anggegana (cara Indonésia: bandar udara) ya iku prasarana kanggo montor mabur saprelu nggegana lan ndharat. Papan anggegana prasajané nduwèni landhesan siji. Masiya mangkono, papan-papan anggegana gedhé wiyahé pepak ing prasarana kanggo mandhéga gegananing montor mabur lan para nunggang.

Miturut Annex 14 saka ICAO (International Civil Aviation Organization, Pakempalan Anggegana Sipil Internasional), papan anggegana ya iku laladan tinamtu ing dharat utawa banyu (kalebu yeyasan, pepasangan, lan piranti) kanggo tekané, lungané, lan lakuné montor mabur. Éwadéné, pratélaning papan anggegana miturut Angkasa Pura ya iku kabèh yeyasan lan piranti minangka kalengkapan saora-orané kanggo prasarana tumrap tetunggangan anggegana wong akèh.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Papan_anggegana&oldid=1058622"