Gamelan Slendro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Gamelan Slendro Cirebon yaiku kalebu jinis karawitan kang uwis kasebar ana ing dhaérah Cirebon.[1] Alat iki kalebu katagori alat kang umuré wis tuwa.

Miturut naskah literatur tradhisi Cirebon, ditulis ing Babad Jaman, kacaritakaken yèn ing wektu semana Kerajaan Majapahit ana salah sawijining wong kang ahli nggawé gamelan laras slendro kang duwéni asma Syeh Suwajusakirin.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Djohari, Uung; Salam, Chaeul; Waryo; Supriyatna, Yatna; Marhayono; Sudirja, Aman; Imaduddinnur, Adin; Sugiyono (1999). Kesenian Daerah Cirebon. Cirebon: Badan Perencanaan Pembangunan Daerah Kotamadya Daerah Tingkat II Cirebon. k. 18.