Gambang Suling

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Gambang Suling iku sawijining tembang dolanan, ya iku jinis tembang kang prasaja, biasa ditembangaké déning bocah-bocah cilik, mligi ing padésan, sinambi dolanan bebarengan karo kanca-kancané. Lumantar lagu dolanan, bocah-bocah kawanuhaké bab sato kéwan, sato iwèn, thethukulan, tetuwuhan, bebrayan, lingkungan alam, lan sapanunggalané.[1]

Kadhangkala tembang dolanan uga ditembangaké déning waranggana sajeroning swasana tinamtu ing pagelaran wayang kulit.

Lirik[besut | besut sumber]

Lirik tembang Gambang Suling:

Gambang suling, kumandhang swarané
thulat thulit, kepénak uniné
uuuuniné mung
nreyuhaké ba-
reng lan kentrung ke-
tipung suling, sigrak kendhangané <selesai>

Réferènsi[besut | besut sumber]

http://ki-demang.com/index.php/puspawarna/331-40-tembang-dolanan-wonten-satengahing-globalisasi

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]