Gagang lawang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Nangani lawang nganggo kunci sing mbutuhake kunci kanggo mbukak.

gagang lawang

punika nangani digunakake kanggo mbukak utawa nutup lawang. Gagang lawang bisa ditemokake ing kabeh jinis lawang kalebu lawang njaba bangunan omah lan komersial, lawang internal, lawang lemari lan lawang kendaraan. Ana akeh desain gagang lawang, gumantung karo panggunaan sing cocog. Akeh gagang, utamane kanggo lawang komersial lan omah, nggabungake mekanisme pengunci utawa penguncian utawa diproduksi supaya cocog karo mekanisme ngunci lawang utawa ngangkut standar.

Lokasi gagang lawang ing sadawane poros horisontal ing lawang bisa beda-beda antarane sawetara inci utawa sentimeter saka pojok lawang menyang tengah lawang sing pas, gumantung saka budaya lokal, gaya dekoratif utawa preferensi pamilik. Jarak saka pojok lawang menyang tengah gagang diarani backset.

Galeri[besut | besut sumber]