Foxcatcher

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Foxcatcher iku film biografi lan drama kriminal Amerika Serikat taun 2014 sing disutradarani dening Bennett Miller lan digawe dening Megan Ellison, Bennett Miller, Jon Kilik lan Anthony Bregman. Manuskrip film iki ditulis dening E. Max Frye lan Dan Futterman. Juru paraga film iki Steve Carell, Channing Tatum, Mark Ruffalo, Sienna Miller lan Vanessa Redgrave .

Film Foxcatcher wiwit tayang ing Festival Film Cannes nalika 19 Mei 2014 [5] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 14 November 2014 kanthi winates lan ing tanggal 16 Januari 2015.[6][7] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Steve Carell minangka penggemar Gulat, militer, murni, lan Amerika Serikat, John Eleuthère du Pont
  • Channing Tatum minangka Mark Schultz, pegulat medali emas Olimpiade lan adhine Dave
  • Mark Ruffalo minangka Dave Schultz, pegulat medali emas Olimpiade lan adhine Mark
  • Sienna Miller minangka Nancy Schultz, bojo Dave
  • Vanessa Redgrave minangka Jean du Pont, ibu Yohanes
  • Anthony Michael Hall minangka Jack
  • Guy Boyd minangka Henry Beck
  • Brett Rice minangka Fred Cole
  • Samara Lee minangka Danielle Schultz
  • Jackson Frazer minangka Alexander Schultz
  • Jane Mowder minangka Rosie
  • Daniel Hilt minangka Robert Garcia
  • Lee Perkins minangka Kopral Daly
  • David "Doc" Bennett minangka direktur dokumenter

Tanggepan juru kritik[besut | besut sumber]

Film Foxcatcher nampa ulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film kang nduweni rating 87%, miturut 229 review, kanthi rating rata-rata 7.9 / 10.[8] Adhedhasar Metacritic, film iki pikantuk nilai skor 81 saka 100, adhedhasar 49 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[9]

Box office[besut | besut sumber]

Film Foxcatcher entuk $ 12,096,300 ing Amerika Utara lan $ 1,484,259 ing negara liya. Total pendapatane sing ditampa dening film iki mencapai $ 13,580,559, luwih cilik tinimbang budget produksi film $ 24 yuta.

Ing bukaan akhir minggu sing winates, film iki entuk $ 270.877, peringkat kaping 24 ing box office. Nanging, ing bukaane akhir minggu dagdaya, film kasebut entuk $ 980.000, dadike urutan kaping 20 ing box office.

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Foxcatcher mengajukan kredit pajak senilai $6.07 juta dengan Pennsylvania,[2] dan program insentif produksi film Pennsylvania memberikan kredit pajak 25%.[2] ($6.07 x 4 = 24.28)

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "FOXCATCHER (15)". British Board of Film Classification. October 10, 2014. Dijupuk January 18, 2015. 
  2. a b Schooley, Tim (August 24, 2012). "TV pilot, film seek tax credits, plan to do filming in Pittsburgh". Pittsburgh Business Times. Dijupuk January 19, 2015. 
  3. "Foxcatcher (2014)". The Numbers. Dijupuk November 21, 2017. 
  4. "Foxcatcher (2014)". Box Office Mojo. Dijupuk November 21, 2017. 
  5. Chang, Justin (April 17, 2014). "Cannes Unveils 2014 Official Selection Lineup". Variety. Dijupuk April 17, 2014. 
  6. Rich, Katey (October 10, 2014). "Foxcatcher’s Director Explains Why It’s Actually a Funny Story". Vanity Fair. Dijupuk October 28, 2014. 
  7. "Foxcatcher". Sony Pictures Classics. Dijupuk November 15, 2014. 
  8. "Foxcatcher (2014)". Rotten Tomatoes. Dijupuk November 21, 2017. 
  9. "Foxcatcher reviews". Metacritic. Dijupuk November 21, 2017. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]