Five Little Pigs

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Five Little Pigs minangka karya fiksi detèktif déning penulis Inggris Agatha Christie, sing pisanan diterbitaké ing Amérika Sarékat déning Dodd, Mead and Company ing Mèi 1942 kanthi judhul Murder in Retrospect [1] lan ing Inggris déning Collins Crime Club ing Januari 1943 sanajan ana sawatara sumber nyatakaké yèn publikasi dumadi ing Nopémber 1942.[2] Èdisi pertama Inggris nggawa tanggal hak cipta 1942 lan didol ing wolung shill nalika èdisi Amérika Sarékat rega $ 2,00.

Novèl iki ditampa kanthi positif nalika diterbitaké. Plot pembunuhan-pembunuhan minangka bagean sing paling apik ing novèl iki.

Aleran[besut | besut sumber]

Nembelas taun sawisé Caroline Crale disalahké amarga mateni bojoné Amyas, putrané Carla Lemarchant nyedhaki Hercule Poirot. Ing patemon kasebut, Carla nyatakaké menawa ibuné ora salah, saka surat sing ditampa nalika umuré 21, saka ibuné. Dhèwèké rumangsa yèn tunangané bakal ninggalaké dhèwèké yèn kasunyatané saka pembunuhan kasebut ora ditemokaké. Poirot setuju karo panyuwunan kasebut lan miwiti riset kasus kasebut. Dhèwèké ngerti yèn ing dina pembunuhan kasebut, ana limang wong liya ing omah Crales, sing dhèwèké "nyembelih limang babi cilik" - Phillip Blake, broker saham; Meredith Blake, seduluré Phillip lan kimiawan amatir; Angela Warren, adik wadon sing paling enom saka Caroline; Cecilia Williams, governess Angela, lan Elsa Greer (saiki Lady Dittisham), yaiku wong wadon enom sing dadi subjèk lukisan paling anyar Amyas. Penelitian polisi nemokaké yèn Amyas diracuni coniine, ditemokaké ing gelas saka ing kono dhèwèké wis ngombé bir adhem. Racun kasebut dicolong saka lab Meredith déning Caroline, sing ngaku nyolong amarga dhèwèké ngrancang nggunakaké kanggo nglalu dhèwèké.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Marcum, J S (May 2007). "American Tribute to Agatha Christie: The Classic Years: 1940 - 1944". Insight BB. Dijupuk 15 January 2019. 
  2. Peers, Chris; Spurrier, Ralph; Sturgeon, Jamie (March 1999). Collins Crime Club – A checklist of First Editions (ed. Second). Dragonby Press. k. 15. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]