Film Israèl

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Film Israèl (Ibrani: קולנוע ישראלי‎ Kolnoa Yisraeli ) iku filem sing digawé ing Israèl utawa déning sutradara saka Israèl. Ing taun-taun kapungkur iki akèh filem Israèl sing dièkspor lan suksès ing nagara ngamanca. Biasané filem-filem Israèl nayangaké téma-téma kusus Israèl. Mayoritas filem Israèl nganggo basa Ibrani. Nanging akèh sing nganggo basa Arab lan basa Inggris.

Film Israèl wis wiwit berkembang saka taun 1950-an senadyan wis akèh Wong Yahudi sing nggawé filem ing Palèstina sadurungé iku.

Sawetara conto[besut | besut sumber]