Feliks Gross

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Feliks Gross ya iku ahli antropologi saka Krakow, Polandia, kalairan ing taun 1906[1][2]. Feliks naté sinau ing Jagiellonian University, Krakow, (MA) ing taun 1929. Sabanjuré olèh gelar Ph.D. ing taun 1930. Panlitian lapangan kang linakoni déning Feliks ya iku ana ing Maine lor, Amérikah Sarékat ing antara taun 1952 nganti 1985, ing Fumone, Italia ing taun 1957 nganti 1970, lan ing rèservasi bebrayan India Arapaho, Wyoming, Amérikah Sarékat ing taun 1945 lan 1951[1][2]. Karya-karya akademis kang sinerat déning Feliks ya iku Koczownictwo (Nomadisme) ing taun 1936, Values and Social Change in an Italian Village (taun 1973), Ethnics in a Borderland: an Inquiry into the Nature of Ethnicity (taun 1978), lan The Civic and the Tribal State (taun 1998)[1]. Feliks iki murid salah siji saka Bronislaw Malinowski. Feliks suwé pisumbangan ing pangembangan kajian identitas, wates-wates sosial, lan solidaritas bebrayan[1][3].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 297. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b "Professor Feliks Gross: Sociological Humanist". cunyufs.org. Dijupuk 2018-01-14. 
  3. "BC Classics Professor Wins Feliks Gross Award – the EXCELSIOR". bcexcelsior.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-14.