Menyang kontèn

F-35 Lightning II

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
F-35 Lightning II
F-35A.
 Tipe Pesawat tempur multi-fungsi
 Produsen Lockheed Martin Aeronautics
Northrop Grumman
BAE Systems
 Pisanan mabur 15 Dhésèmber 2006
 Dikenalaké
  • F-35B: 31 Juli 2015 (USMC)[1]
  • F-35A: 2 Agustus 2016 (USAF)[2]
  • F-35C: 28 Fèbruari 2019 (USN)[3]
 Status Praproduksi
 Pemakai Amérikah Sarékat lan Karajan Manunggal
 Diproduksi 2003-sapunika
 Rega satuan F-35A: US$48 juta
F-35B: US$62 juta
F-35C: US$63 juta
 Acuan Lockheed Martin X-35

Lockheed Martin F-35 Lightning II inggih punika pesawat tempur ingkang mlebet kulawarga tempur multi peran, kanthi kursi tunggal, mesin tunggal.[4] Pesawat tempur punika minangka génerasi kaping gangsal kanggé serangan wonten darat, pengintaian, lan misi pertahanan udara.[4] F-35 gadhah tigang modhel utami, (1) varian lepas landas lan mendarat konvensional, (2) varian lepas landas lan mendarat vertikal-pendek, lan (3) varian carrier basis.[4] F-35 inggih punika génerasi keturunan saking X-35, punika prodhukipun Joint Strike Fighter (JSF) program.[5] JSF dipundanai déning Amérikah Sarékat kaliyan Inggris lan mitra pamaréntah sanèsipun kanggé nyamektakaken dana tambahan.[5] F-35 wiwit mabur tanggal 15 Dhésèmber 2006.[5] Amérikah Sarékat gadhah maksud badhé tumbas pesawat tempur punika cacah 2.443 kanthi regi US $ 323 miliar.[5] Program punika dados program pertahanan ingkang paling awis ingkang naté wonten.[5] Program JSF dipunrancang kanggé nggantos F-16, A-10, F/A-18 (kalebet E énggal / F "Super Hornet" varian) lan AV-8B pesawat tempur taktis.[6] Macem varian F-35 inggih punika:[6]

  • F-35A, konvensional take off dan landing (CTOL) varian.
  • F-35B, lepas landas pendek dan mendarat vertikal (STOVL) varian.
  • F-35C, carrier berbasis CATOBAR (CV) varian.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Drew, James (31 Juli 2015). "First operational F-35 squadron declared ready for combat". FlightGlobal.
  2. Insinna, Valerie (2 Agustus 2016). "Air Force Declares F-35A Ready for Combat". Defense News.
  3. Eckstein, Megan (28 Fèbruari 2019). "Navy Declares Initial Operational Capability for F-35C Joint Strike Fighter". USNI News.
  4. a b c "Knesset Finance Committee approves F-35 deal." Globes (Israèl](dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)
  5. a b c d e "Pentagon's F-35 Fighter Under Fire in Congress."(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)
  6. a b Lockheed_Martin_F22_and_F35_5th_Gen_Revolution_In_Military_Aviation.html "Lockheed Martin F22 and F35 5th Gen Revolution In Military Aviation"(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]