F-35 Lightning II

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
F-35 Lightning II
F-35 Lightning-1.jpg
F-35A.
 Tipe Pesawat tempur multi-fungsi
 Produsen Lockheed Martin Aeronautics
Northrop Grumman
BAE Systems
 Pisanan mabur 15 Dhésèmber 2006
 Dikenalaké 2011 (dipunjadwalaken)
 Status Praproduksi
 Pemakai Amérika Sarékat lan Karajan Manunggal
 Diproduksi 2003-sapunika
 Rega satuan F-35A: US$48 juta
F-35B: US$62 juta
F-35C: US$63 juta
 Acuan Lockheed Martin X-35

Lockheed Martin F-35 Lightning II inggih punika pesawat tempur ingkang mlebet kulawarga tempur multi peran, kanthi kursi tunggal, mesin tunggal.[1] Pesawat tempur punika minangka generasi kaping gangsal kanggé serangan wonten darat, pengintaian, lan misi pertahanan udara.[1] F-35 gadhah tigang modhel utami, (1) varian lepas landas lan mendarat konvensional, (2) varian lepas landas lan mendarat vertikal-pendek, lan (3) varian carrier basis.[1] F-35 inggih punika generasi keturunan saking X-35, punika prodhukipun Joint Strike Fighter (JSF) program.[2] JSF dipundanai déning Amérika Sarékat kaliyan Inggris lan mitra pamaréntah sanèsipun kanggé nyamektakaken dana tambahan.[2] F-35 wiwit mabur tanggal 15 Dhésèmber 2006.[2] Amérika Sarékat gadhah maksud badhé tumbas pesawat tempur punika cacah 2.443 kanthi regi US $ 323 miliar.[2] Program punika dados program pertahanan ingkang paling awis ingkang naté wonten.[2] Program JSF dipunrancang kanggé nggantos F-16, A-10, F/A-18 (kalebet E énggal / F "Super Hornet" varian) lan AV-8B pesawat tempur taktis.[3] Macem varian F-35 inggih punika:[3]

  • F-35A, konvensional take off dan landing (CTOL) varian.
  • F-35B, lepas landas pendek dan mendarat vertikal (STOVL) varian.
  • F-35C, carrier berbasis CATOBAR (CV) varian.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]