Ewa Kopacz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ewa Kopacz
Ewa Kopacz - Konwencja PO (cropped).jpg
Mahamantri Polen
Linggih
22 September 2014 – 16 November 2015
PrésidhènBronisław Komorowski
Andrzej Duda
WakilTomasz Siemoniak
Janusz Piechociński
Kang sadurungéDonald Tusk
Kang sawiséBeata Szydło
Pimpinan Mimbar Kewarganegaraan
Linggih
8 November 2014 – 26 Januari 2016
Kang sadurungéDonald Tusk
Kang sawiséGrzegorz Schetyna
Rerincèn dhiri
LairEwa Lis
(1956-12-03) Dhésèmber 3, 1956 (umur 65)
Skaryszew, Polen
Parté pulitikPartai Persatuan Rakyat (Sadurunge 1989)
Uni Kebebasan (1994–2001)
Mimbar Kewarganegaraan (2001–saiki)
AlmamaterUniversitas Kedokteran Lublin
AgamaKatulik Roma
PangajiRoyal Norwegian Order of Merit Order of Saint-Charles Order of the Cross of Terra Mariana

Ewa Bożena Kopacz (jeneng lair: Ewa Lis; lair ing Skaryszew, Polen, 3 Dhésèmber 1956; umur 65 taun)[1] yaiku pulitikus Polen lan mantan Mahamantri Polen. Sadurunge, ia menika Ketuwa Sejm, ngadadikane wadon kapisan sing megang jabatan kasebut. Kajaba iku, ia uga menika Mantri Kesehatan saka November 2007 nganti November 2011. Kopacz sampun dadi anggota saka Mimbar Kewarganegaraan sawise taun 2001.[2] Kopacz dadi Mahamantri ing 22 September 2014, ngeganteni Donald Tusk; ia menika wadon kapindho sing megang jabatan kasebut sawise Hanna Suchocka.[3] Sadurunge mlebu donya pulitik, ia menika dokter anak lan dokter umum.[4] Wektu jabatanne pungkasan ing 16 November 2015.

Kopacz sampun digambarke minangka salah sijining pimpinan Uni Eropa, lan mlebu ing pratelan 40 wadon paling berpengaruh miturut majalah Forbes ing taun 2015, nempatke dheweke ing jaba Ratu Elizabeth II saka Karajan Manunggal lan Ellen DeGeneres.[5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Biuletyn Informacji Publicznej Instytutu Pamięci Narodowej". katalog.bip.ipn.gov.pl (ing basa Polandia). Dibukak ing 2019-05-12.
  2. Kopacz, Ewa. "O mnie" (ing basa Polandia). Diarsip saka sing asli ing 2012-01-05. Dibukak ing February 3, 2012. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung); Unknown parameter |trans_title= ignored (|trans-title= suggested) (pitulung)
  3. "President confirms incoming PM Ewa Kopacz". Polskie Radio (ing basa Inggris). September 12, 2014. Diarsip saka sing asli ing 2012-08-06. Dibukak ing September 15, 2014. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  4. "Życiorys Ewy Kopacz. Kopacz jako minister zdrowia - Polska - Newsweek.pl". Newsweek.pl (ing basa Polandia). Diarsip saka sing asli ing 2014-10-19. Dibukak ing 5 January 2015. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  5. The World's 100 Most Powerful Women Forbes

Pranala jaba[besut | besut sumber]