Evil Dead (filem 2013)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Evil Dead
220px
Poster Film
DisutradaraniFede Alvarez
Diprodhuseri
Diskénariyoni
  • Fede Alvarez
  • Rodo Sayagues
Dibintangi
DimusikiRoque Baños
SinématografiAaron Morton
Dibesut déningBryan Shaw
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningTriStar Pictures (USA)
Sony Pictures (International)
Tanggal metu
  • Maret 8, 2013 (2013-03-08) (SXSW Film Festival)
  • April 5, 2013 (2013-04-05) (Amerika Serikat)
Suwéné
92 Menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaInggris
Rantaman$17 Juta[2]
Kalarisan$97,542,952[2]

Evil Dead nggih punika filem horor saking Amérikah Sarékat ingkang dipunbabr ing taun 2013. Filem punika kaarahaken déning Fede Alvarez. Skenario kagem filem punika dipunanggit déning Fede Alvarez lan Rodo Sayagues. Juru damel kapasrahaken dhumateng Bruce Campbell, Robert Tapert, lan Sam Raimi. Wondéné juru paraga ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Jane Levy, Shiloh Fernandez, Lou Taylor Pucci, lan Jessica Lucas. Evil Dead kababar ing surya 5 April 2013 déning TriStar Pictures (USA) lan Sony Pictures (internasional). Tahun ingkang sami, filem punika mlebet nominasi wonten Golden Trailer Award, miyos kategori Best Horor TV Spot. Kanthi ardhana $17 yuta, filem punika kasil ngempalaken arta dumugi $97,542,952, ateges nglangkungi saking ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pendamelan.

Juru paraga[besut | besut sumber]

  • Jane Levy minangka Mia Allen
  • Shiloh Fernandez minangka David Allen
  • Lou Taylor Pucci minangka Eric
  • Jessica Lucas minangka Olivia
  • Elizabeth Blackmore minangka Natalie
  • Phoenix Connolly minangka Teenager
  • Jim McLarty minangka Harold
  • Sian Davis minangka Wanita Tua
  • Stephen Butterworth minangka Toothless Redneck
  • Karl Willetts minangka Long Haired Redneck
  • Randal Wilson minangka Demonic/Abomination Mia
  • Rupert Degas minangka the Demon (suwanten)

Bebungah[besut | besut sumber]

Tahun Award Kategori Penerima Hasil
2013 Golden Trailer Awards[3] Best Horror TV Spot TriStar Pictures and mOcean for "Everything's Fine" Nominasi

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "EVIL DEAD (18)". British Board of Film Classification. 2013-03-13. Dibukak ing 2013-03-13.
  2. a b Evil Dead ing Box Office Mojo
  3. "The 14th Annual Golden Trailer Award Nominees". Dibukak ing 3 May 2013.

Pranala njawi[besut | besut sumber]