Eurocopter EC225 Super Puma

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Eurocopter EC225 Super Puma

Eurocopter EC225 Super Puma MK II + inggih menika helikopter transport penumpang long-range ingkang dipunkembangaken dening Eurocopter minangka generasi panerus wonten kaluwargi helikopter Super Puma. Helikopter menika gadhah mesin gandha lan saged mbekta 24 panumpang lan 2 petugas kabin, gumantung kaliyan konfigurasi pelanggan. Eurocopter EC225 Super Puma MK II + dipunpasaraken kangge panumpang transportasi VIP lan misi pelayanan publik.

Pangembangan EC225 dipunumumaken dening Eurocopter ing wulan Juni 1998, kanthi prototipe ingkang kapisan nyobi penerbangan pisanan tanggal 27 November 2000. EC225 nampi sertifikat keslametan saking Badhan Keslametan Panerbangan Eropah ing wulan Juli 2004.

Spesifikasi[sunting | sunting sumber]

EC 225 Line Drawing.svg
  • Kru : 1 utawi 2 (pilot + co-pilot)
  • Kapasitas : 19 penumpang + 1 kabin
  • Panjangipun : 19.5 meter
  • Inggil : 4.97
  • Abot suwung (kothong) 5,256 kilogram
  • Abot kotor : 11,000 kilogram
  • Maksimal abot lepas landhas : 11,200 kilogram
  • Powerplant (tenaga mesin) : 2 × Turbomeca Makila 2A1 mesin turboshaft, 1.776 kW (2.382 hp)
  • Banter maksimal : 275.5 km/jam
  • Banter jelajah : 260.5 km/jam
  • Wates banter : 324 km/jam
  • Jarak : 857 km/jam

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

(en)Eurocopter EC-225 Super Puma (Aérospatiale AS-332)