Eton mess

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Eton mess
Eton mess at Black Horse Inn, Nuthurst West Sussex England 2 slightly different focus point.jpg
A plate of Eton mess
AjanganDessert
Panggonan asalUnited Kingdom
DigawéEton College
Woworan pokokStrawberries, meringue, cream
Buku masakan: Eton mess  Médhia: Eton mess

Eton mess minangka panganan cuci mulut tradisional Inggris sing kalebu campuran stroberi, meringue, lan krim kocok. [1] Kaping pisanan disebutake ing cetak ing taun 1893, umume dipercaya asale saka Eton College lan dilayani ing pertandingan jangkrik taunan nglawan para siswa ing Harrow School . [2]

Eton mess disedhiyakake ing taun 1930-an ing "toko kaos kaki" sekolah ( tuck shop ) sekolah, lan wiwitane digawe nganggo stroberi utawa pisang sing dicampur karo es krim utawa krim. [3] [4] Meringue minangka tambahan mengko. [5] Kekacauan Eton bisa digawe nganggo jinis buah musim panas liyane, nanging stroberi dianggep luwih tradisional.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Darra Goldstein; Sidney Mintz; Michael Krondl; Laura Mason (2015). The Oxford Companion to Sugar and Sweets. Oxford University Press. pp. 243–. ISBN 978-0-19-931339-6.
  2. Arthur Henry Beavan (1896). Marlborough House and Its Occupants: Present and Past. p. 162.
  3. Weir, Robin; Caroline Liddell; Peter Brears (1995). Recipes from the Dairy. London: National Trust. ISBN 0-7078-0243-1.
  4. Blumenthal, Heston (2005-02-05). "The appliance of science : Another fine mess". The Guardian.
  5. Blumenthal, Heston (2003-06-28). "No messing". The Guardian.