Esterházy torte

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Esterházy torta
Eszterhazy-Torte 01.JPG
Esterházy torta slice, served at a confectionery in Sopron
JinisCake
Panggonan asalHungary and Ostenrik
Woworan pokokAlmond meringue, buttercream
Buku masakan: Esterházy torta  Médhia: Esterházy torta
loro Esterházy Schnitten

Esterházy torta yaiku salah sawijining olahan jajan Honggari ( torta ) sing dijenengi Pangeran Paul III Anton Esterházy de Galántha (1786-1866), anggota dinasti Esterházy lan diplomat Kekaisaran Ostenrik . Barang iki digawe dening para petani Budapest ing pungkasan abad kaping 19 lan banjur dadi salah sawijining kue sing paling misuwur ing negara Monarki Austro-Honggari[ <span title="This claim needs references to reliable sources. (May 2012)">perlu rujukan</span> ]

Referensi[besut | besut sumber]