Eo-mandu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Eo-mandu
Eomandu.jpg
JinisMandu
Panggonan asalKorea
Olah-olahan nasional gegayutanKorean cuisine
Woworan pokokWhitefish (brown croaker or flathead grey mullet)
Ènergi panganan
(per 4 ajangan)
200 kcal (837 kJ)[1]
Buku masakan: Eo-mandu  Médhia: Eo-mandu

Eo-mandu ( Hangul어만두; Hanja魚饅頭 ; "pangsit iwak") minangka salah sawijining jinis olahan arupa mandu (dumpling) sing awujud setengah wulan disiyapake nganggo iwak putih sing diisi, umume croaker coklat, lan ora adonan tepung minangka bungkus. [2] [3] Biyen, dadi bagean saka masakan istana Korea, lan dadi panganan sing populer ing kalangan yangban (kelas ndhuwur). [4] Iki asring disajikake ing tabel ulang taun musim panas kanggo anggota kulawarga tuwa. Umume dipangan nalika Ulang tahun Buddha . [5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "eomandu" 어만두 [Fish Fillet Dumpling]. Korean Food Foundation. Dibukak ing 11 May 2017.
  2. "[Korean Food Culture Series - Part 3] Special Food for Seasonal Occasions". Korea Tourism Organization. Diarsip saka sing asli ing 16 July 2012. Dibukak ing 28 June 2008.
  3. "eo-mandu" 어만두. Doopedia (ing basa Korea). Doosan Corporation. Dibukak ing 28 June 2008.
  4. 강, 인희. "eo-mandu" 어만두. Encyclopedia of Korean Culture (ing basa Korea). Academy of Korean Studies. Dibukak ing 11 May 2017.
  5. http://www.lifeinkorea.com/culture/festivals/festivals.cfm?Subject=Sawolchopail