Enoshima

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Enoshima
Pelabuhan kapal pesiar Enoshima
Foto udara - Kementerian Pertanahan, Infrastruktur dan Transportasi Nasional, Informasi Citra Darat (1988)
Deleng menyang Fujisawa saka Mercusuar Enoshima
Deleng saka Semenanjung Miura.
Guwa Iwaya

Enoshima (江の島?) yaiku pulau cilik ing lepas pantai, keliling udakara 4 km (2.5 mi), ing cangkem Kali Katase sing mili menyang Teluk Sagami saka Kanagawa, Jepang. Secara administratif, Enoshima minangka bagean saka kutha daratan Fujisawa lan disambung karo bagean Katase ing kutha menika kanthi jembatan sing dawane 389-metre-long (1,276 ft). Omah kanggo sawetara pesisir berpasir paling cedhak ing Tokyo lan Yokohama, pulau lan garis pesisir sing jejer minangka pusat area resort lokal.[1][2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "1964 Summer Olympics official report" (PDF). Archived July 7, 2010, at the Wayback Machine. Volume 1. Part 1. p. 115.
  2. "東京五輪、26競技の会場決定 自転車・サッカー除き". Nihon Keizai Shimbun. 9 June 2015. Dibukak ing 9 June 2015.