Emas Candhi Sambisari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Emas Candhi Sambisari
Abahan Emas
Tulisan Aksara Jawa Kuna
Panemon Candhi Sambisari
Panyimpenan Balai Pelestarian Cagar Budaya Yogyakarta
Régistrasi BG 525

Emas Candhi Sambisari ya iku lèmpèngan emas, uga minangka prasasti, sing ditemu ing Candhi Sambisari. Emas iki isi tulisan aksara Jawa Kuna om siwa sthana sing negesaké pangadeging panti tumrap Siwah. Emas iki disimpen ing Balai Pelestarian Cagar Budaya Yogyakarta mawa régistrasi BG 533.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Pramastuti 2007, k. 121.


Rujukan[besut | besut sumber]

  • Pramastuti, Herni, ed. (2007). Pusaka Aksara Yogyakarta. Yogyakarta: Balai Pelestarian Peninggalan Purbakala Yogyakarta. ISBN 978-979-16428-2-8.