Ellen Phyllis Hellmann

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ellen Phyllis Hellmann ya iku ahli antropologi wanita saka Johannesburg, Afrika Kidul, kalairan ing taun 1908[1][2]. Pandhidhikan pawiyatan luhur kang diantuk Ellen iku naté ana ing University of Witwatersrand, Johannesburg. Saka kampus iku, dhèwèké antu gelar BA, MA, lan Ph.D[1]. Panlitian lapangan kang linakoni déning Ellen ana ing Doornfontein, Johannesburg[3]. Karya-karya akademis kang tinulis déning Ellen ya iku antarané Rooiyard: A Sociological Study of an Urban Native Slumyard (taun 1948) lan Conflict and Progress: Fifty Years of Race Relations in South Africa, minangka èditor bareng karo Henry Lever ing taun 1979[1]. Ellen iki sinau antropologi sosial karo Winifred Hoernlé. Ellen iki duwé pisumbangan ing bab hubungan sosial ing Afrika lan olèh pangaji amarga pisumbangané iku[4]. Elle séda ing Johannesburg ing taun 1982.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 329. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. sahoboss (2011-02-17). "Ellen Phyllis Hellman". South African History Online. Dijupuk 2018-01-17. 
  3. "Ellen Phyllis Hellmann | Jewish Women's Archive". jwa.org (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-17. 
  4. jonas (2011-11-04). "Ellen Phyllis Hellmann, social anthropologist and executive member of the SAIRR, dies in Johannesburg". South African History Online. Dijupuk 2018-01-17.