Ektoparasit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ektoparasit punika sejinis parasit seng hidupipun dateng inange utawi kéwan ing omah.[1] Kéwan jinis Ektoparasit punika kados dikenal kalehan sebutanipun epizoa.[2] Hewan ektoparasit seng urip kaleh cara parasit punika ing tubuh hewan punika urip dateng lumah pérangan njobo tubuh utawi pérangan-pérangan seng menak ditemukne ing luar.[2] Contoh e : Kutu, Caplak lan tengu.[1][2]

Chatetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. a b "Parasitisme". Dijupuk 3 Juni 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. a b c Van Hoeve; Hassan Shadily. Ensiklopedia Indonésia, Jilid 7. Jakarta: Ichtiar Baru. k. 904.  Cite nganggo paramèter lawas |coauthor= (pitulung)