Ektoparasit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ektoparasit punika sejinis parasit seng hidupipun dateng inange utawi kéwan ing omah.[1] Kéwan jinis Ektoparasit punika kados dikenal kalehan sebutanipun epizoa.[2] Hewan ektoparasit seng urip kaleh cara parasit punika ing tubuh hewan punika urip dateng lumah pérangan njobo tubuh utawi pérangan-pérangan seng menak ditemukne ing luar.[2] Contoh e : Kutu, Caplak lan tengu.[1][2]

Chatetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. a b "Parasitisme". Retrieved 3 Juni 2014. Check date values in: |accessdate= (help)
  2. a b c Van Hoeve. Ensiklopedia Indonésia, Jilid 7. Jakarta: Ichtiar Baru. p. 904. Unknown parameter |coauthor= ignored (|author= suggested) (help)