Eko Supriyanto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Eko Pece, penari profesional ingkang naté dados penariné Madonna

Eko Supriyanto utawi kawentar minangka Eko Pécé (Banjarmasin, 26 November 1970) mujudaken penari profésional, koreografer, lan dhosèn ISI Surakarta. Nama pécé iku paraban saking kanca-kancanipun nalika taksih dados mahasiswa ing STSI (Sekolah Tinggi Seni Indonesia) Surakarta (saiki ISI Surakarta). Sejatosipun, Eko nandhang gerah paningal miopi utawi minus dados kedah nganggé kaca paningal ingkang kandhel. Nalika dados mahasiswa ing STSI, panjenenganipun kedah pentas jogèd boten pareng nganggé kaca paningal. Awit saking punika, panjenenganipun nabrak-nabrak penari sanès ingkang ndadosaken bubrahing pentas. Wiwit saking kadadosan punika Eko Supriyanto dipunparabi kanthi nama Eko Pécé.[1]

Eko Pécé mujudaken pangadheg, koreografer, lan direktur artistik ing Sala Dance Studio wiwit taun 1996.[2]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Pendhidhikanipun Eko Supriyanto inggih punika:[3]

  • STSI Surakarta (1997)
  • Master of Fine Arts saking University of California Los Angeles (UCLA) Amérikah Sarékat (2001)
  • PhD Degree dari University of California Los Angeles (UCLA), Amérikah Sarékat, (2007-2008)
  • Program Doktorat ing Studi Pertunjukan UGM (2008)

Cathetan suku[besut | besut sumber]