Edward Jenner

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Edward Jenner FRS
Edward Jenner by James Northcote.jpg
Edward Jenner by James Northcote
Lair 17 May 1749
Berkeley, Gloucestershire
Pati 26 Januari 1823(1823-01-26) (umur 73)
Berkeley, Gloucestershire
Padunungan Berkeley, Gloucestershire
Bangsa English
Alma mater St George's, University of London
Kondhang ing Smallpox vaccine
Karièr ngèlmiah
Babagan Microbiology
Juru pamrayogya dhoktoral John Hunter

Edward Jenner (17 Mèi 1749 - 26 Januari 1823), punika satunggiling dhokter saking Inggris. Piyambakipun ingkang kaping pisan saged ngréka usada kanggé lelara cacar 1796. Jenner boten namun ngréka usada kémawon, nanging ugi ndamel usada panangkal utawi dipunsebat vaksin.

Uga delengen liyané[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.