Edward Jenner

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Edward Jenner FRS
Edward Jenner by James Northcote
Edward Jenner by James Northcote
Miyos 17 May 1749
Berkeley, Gloucestershire
Tilar donya 26 Januari 1823(1823-01-26) (umur 73)
Berkeley, Gloucestershire
Dalem Berkeley, Gloucestershire
Kabangsan English
Bidhang Microbiology
Lulusan saking St George's, University of London
Doktoral advisor John Hunter
Kaahlian Smallpox vaccine

Edward Jenner (17 Mei 1749 - 26 Januari 1823), punika satunggiling dhokter saking Inggris. Piyambakipun ingkang kaping pisan saged mamanggihaken usada kanggé panyakit cacar 1796. Jenner boten namun mamanggihaken usada kémawon, nanging ugi ndamel usada panangkal utawi dipunsebat vaksin.

Uga pirsani liyane[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.

Cithakan:Nagara-bio-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Edward_Jenner&oldid=1089221"