Edward Jenner

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Edward Jenner FRS
Edward Jenner by James Northcote.jpg
Edward Jenner by James Northcote
Lair17 May 1749
Berkeley, Gloucestershire
Pati26 Januari 1823(1823-01-26) (umur 73)
Berkeley, Gloucestershire
PadununganBerkeley, Gloucestershire
BangsaEnglish
Alma materSt George's, University of London
Kondhang ingSmallpox vaccine
Karièr ngèlmiah
BabaganMicrobiology
Juru pamrayogya dhoktoralJohn Hunter

Edward Jenner (17 Mèi 1749 - 26 Januari 1823), punika satunggiling dhokter saking Inggris. Piyambakipun ingkang kaping pisan saged ngréka usada kanggé lelara cacar 1796. Jenner boten namun ngréka usada kémawon, nanging ugi ndamel usada panangkal utawi dipunsebat vaksin.

Uga delengen liyané[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.