Edward Burnett Tylor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sir Edward Burnett Tylor
Edward Burnett Tylor.jpg
Edward Burnett Tylor
Lair 2 Oktobèr 1832
Camberwell, London, Inggris
Pati 2 Januari 1917(1917-01-02) (umur 84)
Wellington, Somerset, Inggris
Bangsa Inggris
Warga nagara Inggris
Kondhang ing Évolusi Kabudayan
Karièr ngèlmiah
Babagan Antropologi
Institutions Universitas Oxford

Edward B. Tylor (1832-1917) ya iku antropolog saka Inggris. Tylor miwiti lelakuné minangka amatiran ing ngèlmu arkéologi khusus préhistori. Ing taun 1856 dhèwèké mélu ing ékspédisi dhudhukan barang-barang préhistori ing Méksiko minangka asistén[1]. Sanadyan dadi asistén, Tylor bisa ngasilké buku kanthi sesirah Anahuac, or Mexico and the Mexicans, Ancient and Modern ing taun 1861 minangka buku pertamané. Tylor uga kalebet pemikir évolusianisme. Miturut pemikirané, ahli antropologi dhuwé tujuan ngangsu kawruh saakéh-akéhé kabudayan kang anéka warna, ngulati unsur-unsur sing padha ing kabudayan iku. Sabanjuré milah-milahi warna-warna kabudayan iku dumasar unsur-unsur sing padha, saéngga katon sujarah évolusi kebudayaan manungsa saka siji tataran marang tataran liyané[1][2]. Tylor dhuwé karya kang paling penting bab unsur-unsur kabudayan kaya déné sistem réligi, kapracayan, kasusastran, adat istiadat, upacara lan kagunan ya iku Primitive Culture: Researches into the Development of Mythology, Philosophy, Religion, Language, Art, and Custom. Buku iki dumadi saka rong jilid lan dibabar taun 1874[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c Koentjaraningrat (1964). Tokoh-tokoh Antropologi. Jakarta: Penerbitan Universitas. kk. 15–17. 
  2. ^ Koentjaraningrat (1987). Sejarah Teori Antropologi. Jakarta: Penerbitan Universitas Indonesia. kk. 29, 57. ISBN 979-8034-66-X.