Eduardo P. Archetti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Eduardo P. Archetti ya iku ahli Antropologi utawa antropolog saka Santiago del Estero, Argèntina. Dhèwèké kalairan taun 1943[1]. Archetti wis pernah sinau ing University of Buenos Aires awit taun 1964 nganti 1967. Dhèwèké olèh gelar Ph.D ing  École Pratique des Hautes Études ing 1976[2]. Dhèwèké akèh nglakoni panalitèn lapangan ing Argèntina lan Ékuadhor. Uga pernah ing Prancis (1992) lan Nurwègen (1994)[1][2]. Karya-karya tulisané kang diterbitaké antarané Explotación familiar y acumulación de capital en el campo Argentino karo Kristi Anne taun 1975, Pigs, Food, Symbol and Conflict of Knowledge in Ecuador taun 1997, Exploring the Written. Anthropology and the Multiplicity of Writing taun 1994, lan Masculinities. Football, Pólo and the Tango in Argentina taun 1999. Archetti mirsani marang isu-isu reformasi agraria, sistem kawruh lan panganan, jèndher, moralitas, lan teges olahraga lan jogèd kanggo mangerti idhèntitas nasional[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Amit, Vered (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 16. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b "Eduardo P. Archetti 1943-2005". SciELO. Dijupuk 2017-11-7.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)