Dumbo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Dumbo
Dumbo-1941-poster.jpg
Poster layar jembar
Sutradhara Ben Sharpsteen
Prodhuser Walt Disney
Panulis Helen Aberson (buku)
Harold Perl (buku)
Otto Englander (pengarah carita)
Joe Grant
Dick Huemer
Paraga Edward Brophy
Herman Bing
Margaret Wright
Sterling Holloway
Cliff Edwards
Pamusik Frank Churchill
Lance Husher
Dhistributhor RKO Radio Pictures
Surya babaran
23 Oktober 1941 (1941-10-23)
Wektu main
64 menit
Nagara Flag of the United States
Basa Inggris
Rantaman AS$950.000

Dumbo iku sawijining film animasi sing diprodhuksi taun 1941. Film iki arupa film ka-4 prodhuksi Walt Disney Animation Studios, lan wis dadi salah siji film animasi klasik Walt Disney. Dumbo sepisanan diputer ing bioskop tanggal 23 Oktober 1941 déning distributor RKO Radio Pictures.

Film iki diangkat saka buku carita anak kanthi irah-irahan sing padha karya Helen Aberson lan ilustrasi déning Harold Perl. Tokoh utamané ya iku Jumbo Jr., gajah lanang sing tingkahé kaya manungsa, lan diwènèhi julukan Dumbo. Dumbo nduwèni kuping sing amba sing dadi swiwi kanggo miber. Jroning carita, kanca tuhu setyané mung ibuné, lan siji tikus sing jenengé Timothy. Kekancan Dumbo lan Timothy sekaligus minangka parodi saka hubungan sing ora serasi antara gajah lan tikus.

Plot

Ibu gajah ing sawijining sirkus sing jenengé Mrs. Jumbo nampa siji bayi gajah sing digawa déning manuk bango. Jumbo mènèhi jeneng bayi gajah iku Jumbo, Jr. Jumbo Jr. pancèn katon anèh amarga kupingé sing amba. Amarga saka iku, dhèwèké diundang Dumbo.


Referensi

Pranala jaba

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dumbo&oldid=998356"