Dumbo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dumbo
Dumbo-1941-poster.jpg
Poster layar jembar
Disutradarani Ben Sharpsteen
Diprodhuseri Walt Disney
Ditulis déning Helen Aberson (buku)
Harold Perl (buku)
Otto Englander (pengarah carita)
Joe Grant
Dick Huemer
Dibintangi Edward Brophy
Herman Bing
Margaret Wright
Sterling Holloway
Cliff Edwards
Dimusiki Frank Churchill
Lance Husher
Dibabar déning RKO Radio Pictures
Tanggal metu
23 Oktober 1941 (1941-10-23)
Suwéné
64 menit
Nagara Amérika Sarékat
Basa Inggris
Rantaman AS$950.000

Dumbo iku sawijining filem animasi kang diprodhuksi taun 1941. Film iki arupa filem angka 4 prodhuksi Walt Disney Animation Studios, lan wis dadi salah siji filem animasi klasik Walt Disney. Dumbo sepisanan diputer ing biyoskup tanggal 23 Oktober 1941 déning distributor RKO Radio Pictures.

Film iki diangkat saka buku carita anak kanthi irah-irahan kang padha karya Helen Aberson lan ilustrasi déning Harold Perl. Tokoh mligi ya iku Jumbo Jr., gajah lanang kang tingkahé kaya manungsa, lan diwènèhi jejuluk Dumbo. Dumbo duwé kuping kang amba kang dadi swiwi kanggo miber. Sajeroning carita, kanca tuhu setyané mung ibuné, lan siji tikus kang jenengé Timothy. Kekancan Dumbo lan Timothy sisan minangka parodi saka gayutan kang ora serasi antara gajah lan tikus.

Plot

Ibu gajah ing sawijining sirkus kang jenengé Mrs. Jumbo nampa siji bayi gajah kang digawa déning manuk bango. Jumbo mènèhi jeneng bayi gajah iku Jumbo, Jr. Jumbo Jr. pancèn katon anèh amarga kupingé kang amba. Amarga saka iku, dhèwèké diundang Dumbo.


Réferènsi

Pranala njaba