Dum aloo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Dum Aloo
Kashmiri Dum aloo.jpeg
Dum Aloo
Jeneng liyanéAloor Dum
AjanganMain
Panggonan asalIndia
Tlatah utawa prajaJammu and Kashmir, West Bengal
Olah-olahan nasional gegayutanIndia
Woworan pokokPotato, Indian spices, Ginger, Garlic, Onion
Buku masakan: Dum Aloo  Médhia: Dum Aloo

Dum Aloo (uga dieja minangka Dam Aloo ) utawa Aloor Dum (basa Banggala: আলুর দম , basa Hindi: दम आलू ) Yaiku salah sawijining olahan panganan adhedhasar kentang, iku bagéan saka tradisional Kashmiri Pandit masakan, [1] [2] saka Kashmir Valley, ing India negara Jammu lan Kashmir . Kentang, biasane sing luwih cilik, goreng dhisik, banjur dimasak alon-alon ing geni kanthi rempah-rempah. [3] Dum Aloo minangka resep populer sing dimasak ing saindenging India. Ing Bengal, panganan khas khusus panganan karo Luchi lan dikenal kanthi jeneng "Aloor dum".

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Beyond Wazwan: A Peek into the Cuisine of Kashmiri Pandits
  2. The Dum Aloo trail from Kashmir to Kolkata
  3. "'Dama Oluv'". Diarsipna saka sing asli tanggal 2012-05-18.