Menyang kontèn

Dum aloo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Dum Aloo
Dum Aloo
Jeneng liyanéAloor Dum
AjanganMain
Panggonan asalIndia
Tlatah utawa prajaJammu and Kashmir, West Bengal
Olah-olahan nasional gegayutanIndia
Woworan pokokPotato, Indian spices, Ginger, Garlic, Onion
Buku masakan: Dum Aloo  Médhia: Dum Aloo

Dum Aloo (uga dieja minangka Dam Aloo ) utawa Aloor Dum (basa Banggala: আলুর দম , basa Hindi: दम आलू ) Yaiku salah sawijining olahan panganan adhedhasar kentang, iku bagéan saka tradisional Kashmiri Pandit masakan, [1] [2] saka Kashmir Valley, ing India negara Jammu lan Kashmir . Kentang, biasane sing luwih cilik, goreng dhisik, banjur dimasak alon-alon ing geni kanthi rempah-rempah. [3] Dum Aloo minangka resep populer sing dimasak ing saindenging India. Ing Bengal, panganan khas khusus panganan karo Luchi lan dikenal kanthi jeneng "Aloor dum".

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Beyond Wazwan: A Peek into the Cuisine of Kashmiri Pandits
  2. "The Dum Aloo trail from Kashmir to Kolkata". Diarsip saka sing asli ing 2016-12-21. Dibukak ing 2020-11-06.
  3. "'Dama Oluv'". Diarsip saka sing asli ing 2012-05-18.