Dreidel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Dreidels didol ing Pasar Mahane Yehuda ing Yerusalem, Israel

A dreidel utawa dreidle ( /ˈdrdəl/ DRAY-dəl ; Yiddish , jamak: dreydlekh ; [a] basa Ibrani: סביבון‎ ) minangka ndhuwur puteran sisih papat, dimainake nalika preinan Yahudi ing Hanukkah .Nalika ora diwajibake ( mitzvah ) kanggo Hanukkah (siji-sijine mitzvot lilin minangka lampu lan ngomong hallel lengkap), muter dreidel minangka dolanan tradisional sing dimainake nalika preinan.
Masalah sitiran: Tenger <ref> ana tumrap golongan aran "lower-alpha", nanging tenger <references group="lower-alpha"/> sing magepokan ora ana, utawa </ref> panutup ora ana