Dream House (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dream House
Gambar:Dream House Poster.jpg
DisutradaraniJim Sheridan
DiprodhuseriJim Sheridan
James G. Robinson
David C. Robinson
Daniel Bobker
Ehren Kruger
Ditulis déningDavid Loucka
Dibintangi
DimusikiJohn Debney
SinématografiCaleb Deschanel
Dibesut déningBarbara Tulliver
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningUniversal Pictures
Tanggal metu
  • Sèptèmber 30, 2011 (2011-09-30)
Suwéné
92 menit[1]
NagaraAmérika Sarékat
Cithakan:Film Canada
BasaInggris
Rantaman$60 million[2]

Dream House nggih punika sesirah filem psikologi thriller saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Jim Sheridan. Piyambakipun ugi ngrangkep minangka juru damel, sesarengan James G. Robinson, David C. RObinson, Daniel Bobker, lan Ehren Kruger. Skénario kaanggit déning David Lucka. Tanggel jawab musik kapasrahaken dhumateng John Debney. Sinematografi dipuncakaken déning Caleb Deschanel. Wondéné pambesutan filem kalampahi déning Barbara Tulliver. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun Daniel Craig, Rachel Weisz, Naomi Watts lan Marton Csokas. Dream House kababar ing surya 30 September 2011 déning Universal Pictures.[3][4][5][6] Dumugi pungkasanipun panggiyaran wonten gedhung-gedhung bioskop, filem punika kasil ngempalaken arta dumugi $60 yuta.

Juru paraga[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Dream House (15)". British Board of Film Classification. 2011-09-13. Dijupuk 2011-09-13. 
  2. Kaufman, Amy (September 29, 2011). "Movie Projector: Holdovers likely to beat '50/50,' 'Dream House'". Los Angeles Times. Dijupuk September 30, 2011. 
  3. "Daniel Craig and Rachel Weisz "Dream House" May Be a Nightmare". Hollywood News. July 21, 2011. Dijupuk June 7, 2015. 
  4. "24 Frames". Los Angeles Times. 
  5. "‘Dream House’ Trailer Gives Away Too Many Secrets". Screenrant. July 20, 2011. Dijupuk June 7, 2015. 
  6. Clemmensen, Christian (5 October 2011). "Dream House (John Debney)". Filmtracks.com. Dijupuk 16 October 2011.