Douglas Booth

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Douglas Booth (2011)

Douglas John Booth (lair 9 Juli 1993) iku sawjining aktor Inggris. Dhèwèké dadi kawentar sawisé maragakaké Boy George ing filem BBC Two Worried About the Boy (2010). Dhèwèké uga main ing gubahan BBC saka roman Great Expectations lan Christopher and His Kind (loro-loroné taun 2011).

Ing taun 2013, Booth mbintangi filem Romeo & Juliet gubahané Carlo Carlei. Ing taun 2015, dhèwèké main ing filem Jupiter Ascending sing disutradani para Wachowski. Banjur dhèwèké ya mèlu main ing Pride and Prejudice and Zombies (2016) lan Loving Vincent (2017).

Pawiyatan[besut | besut sumber]

Booth iku ya tau sekolah swasta, ing Solefield School, sekolah swasta kanggo bocah-bocah lanang ing Sevenoaks, Kent, banjur ing Bennett Memorial Diocesan School, sawijining sekolah negeri sing diréwangi para sukalilawan Gréja Anglikan Inggris ing Royal Tunbridge Wells (Kent), lan Lingfield Notre Dame School, sawijining sekolah swasta désa Lingfield, Surrey.

Urip pribadi[besut | besut sumber]

Booth urip saomah karo adhiné wadon ing Bermondsey, London. Ing taun 2015, dhèwèké diarani minangka salah sawijiné wong lanang Britania sing paling apik dhéwé olèhé dandan ing pratélané GQ's 50 Best Dressed British men. Dhèwèké nyengkuyung kampanye féminis HeForShe lan nganggep awaké dhéwé minangka "suporter fanatik hak-hak gender sing padha". Dhèwèké yang-yangan karo Bel Powley wiwit taun 2016, sawisé ketemu awaké nalika syuting filem Mary Shelley.

Filmografi[besut | besut sumber]

Filem[besut | besut sumber]

Taun Sesirah Paraga Cathetan
2006 Hunters of the Kahri Sagar
2009 From Time to Time Sefton
2012 LOL Kyle Ross
2013 Romeo & Juliet Romeo Montague
2014 Noah Shem
2014 The Riot Club Harry Villiers
2015 Jupiter Ascending Titus Abrasax
2016 Pride and Prejudice and Zombies Mr. Charles Bingley
2016 The Limehouse Golem Dan Leno
2017 Loving Vincent Armand Roulin
2017 Mary Shelley Percy Bysshe Shelley
TBA Gore Jamie Saiki ora/durung dibabar

Télévisi[besut | besut sumber]

Taun Sesirah Paraga Cathetan
2010 Worried About the Boy Boy George Filem TV
2010 Cithakan:Sortname Eustace IV Miniséri
2011 Christopher and His Kind Heinz Neddermayer Filem TV
2011 Great Expectations Philip "Pip" Pirrip Miniséri
2012 In Love with Dickens Ham Peggotty Filem TV
2015 And Then There Were None Anthony Marston Miniséri

Buku audio[besut | besut sumber]

Taun Sesirah Paraga Cathetan
2017 Northanger Abbey John Thorpe
2017 Scarlet City Part I, II, III Jonah