Doodle

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Doodle dening Luise von Mecklenburg-Strelitz, Queen of Prussia, c. 1795

Doodle yaiku gambar utawa coretan sing digawe nalika ora nggatekake lan bosen. Doodle minangka gambar sederhana sing bisa duwe makna representasi konkrit utawa bisa uga kasusun saka garis acak lan abstrak, umume tanpa ngangkat piranti nggambar saka kertas, lan umume diarani "coretan".

Doodling lan scribbling asring digandhengake karo bocah cilik, amarga ora ana koordinasi tangan lan mata lan pangembangan mental sing luwih murah asring nyusahake bocah cilik kanggo nyoba nyoba milih ing garis seni kasebut. Sanajan kedadeyan kasebut, ora umum yen ndeleng tumindak kaya ngono karo wong diwasa, umume-umume ditindakake kanthi rame, amarga bosen.

Conto doodling sing umum ditemokake ing buku catethan sekolah, asring ing wates, digambar dening murid nalika ngalamun utawa kelangan minat sajrone kelas. Conto doodling umum liyane digawe sajrone obrolan telpon dawa yen kasedhiya pena lan kertas.

Jinis doodle populer kalebu versi kartun utawa guru ing sekolah, TV utawa karakter komik sing misuwur, makhluk fiksi, lanskap, wujud geometris, pola, tekstur, utawa adegan phallic. Umume wong sing doodle asring nggawe bentuk utawa jinis doodle sing padha sajrone urip.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Schott, G. D. (2011-09-24). "Doodling and the default network of the brain". The Lancet (ing basa English). 378 (9797): 1133–1134. doi:10.1016/S0140-6736(11)61496-7. ISSN 0140-6736. PMID 21969958. S2CID 4814704.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)