Menyang kontèn

Nagara-nagara Arab

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Donya Arab)
Wewengkon Arab (ingkang warna biru)

Nagara-nagara Arab utawa Donya Arab (Arab: العالم العربي‎‎; Transliterasi: al-`alam al-`arabi) tegesé nagara sing nganggo basa Arab, sing mbentang saka Samodra Atlantik ing sisih kulon nganti Sagara Arab ing wétan, lan saka Sagara Tengah ing sisih lor nganti Sungu Afrika lan Samodra Hindhia ing sisih kidul-wétan. Donya Arab dumadi saka 24 nagara lan wewengkon kanthi populasi 325 yuta sajeroning rong bawana.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Cultural macro-regions of the world