Donald Knuth

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Donald Knuth

Donald Ervin Knuth (lair 10 Januari 1938) (asma China: 高德纳, pinyin: Gāo Dénà) iku èlmuwan komputer misuwur lan profesor emeritus ing Universitas Stanford.

Knuth dikenal dadi pengarang sapérangan volume buku The Art of Computer Programming, salah sawijining réferénsi kang paling diurmati ing èlmu komputer. Panjenengané nyiptaaké bidang analisis algoritma lan nggawé akèh sumbangan penting ing sapérangan téori èlmu komputer. Panjenengané uga pancipta sistem pangetikan TEX lan sistem desain METAFONT, lan sawijining pambuka konsèp pemrogaman literate.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Donald_Knuth&oldid=813493"