Diplacodes trivialis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Diplacodes trivialis, kinjeng semprang
Diplacodes trivialis, West Bengal, India 13 09 2012.jpg
Diplacodes trivialis female in Burdwan, West Bengal, India.
Klasifikasi ngèlmiah e
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Insecta
Ordho: Odonata
Infraordho: Anisoptera
Famili: Libellulidae
Génus: Diplacodes
Spésies: D. trivialis
Jeneng binomial
Diplacodes trivialis
(Rambur, 1842)[2]

Diplacodes trivialis[3] iku spésiès kinjeng saka kulawarga Libellulidae[4], kalebu kinjeng kang asring karan kinjeng semprang. Kinjeng iki sumebar saka Cina, Jepang, India, Indonésia lan nganti Papua Nugini lan Australia[5][6].

Seneng mapan ing blumbang, sawah, wadhuk, saluran irigasi lan kang saèmper. Awaké duwé warna kang manéka warna, lumrahé biru semu ungu, ijo utawa kuning. Kinjeng iki kalebu kang paling umum tinemu ing Asia. Biyasa manggon ing papan kang arang wit-witan gedhé. Suwiwiné bening tanpa tengeran ireng. Nalika diwasa duwé tengeran warna putih ing pucuk buntut kang mbédakaké kinjeng iki karo spésiès liyané ing génus iki [7][8][9][10] .

Kinjeng jinis iki kalebu gampang dicekel.

Gladri[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Subramanian, K.A. (2010). "Diplacodes trivialis". IUCN Red List. doi:10.2305/IUCN.UK.2010-4.RLTS.T167372A6336761.en. Dijupuk 1 March 2017. 
  2. Rambur, Jules (1842). Histoire naturelle des insectes. Névroptères (ing basa French). Paris: Librairie Encyclopédique de Roret. kk. 534 [115] – lumantar Gallica. 
  3. "World Odonata List". Slater Museum of Natural History. Dijupuk 2017-03-18. 
  4. "Species Diplacodes trivialis (Rambur, 1842)". Australian Faunal Directory. Australian Biological Resources Study. 2012. Dijupuk 28 February 2017. 
  5. "Facts about Diplacodes trivialis". Encyclopedia of Life. Dijupuk September 13, 2012. 
  6. Watson, J.A.L.; Theischinger, G.; Abbey, H.M. (1991). The Australian Dragonflies: A Guide to the Identification, Distributions and Habitats of Australian Odonata. Melbourne: CSIRO. k. 278. ISBN 0643051368. 
  7. C FC Lt. Fraser (1936). The Fauna of British India, including Ceylon and Burma, Odonata Vol. III. Red Lion Court, Fleet Street, London: Taylor and Francis. 
  8. Subramanian, K. A. (2005). Dragonflies and Damselflies of Peninsular India-A Field Guide. 
  9. "Diplacodes trivialis Rambur, 1842". India Biodiversity Portal. Dijupuk 2017-03-18. 
  10. "Diplacodes trivialis Rambur, 1842". Odonata of India, v. 1.00. Indian Foundation for Butterflies. Dijupuk 2017-03-18.