Dinullah Rayes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Dinullah Rayes miyos ing Kalabeso, Kecamatan Alas, Kabupaten Sumbawa, Nusa Tenggara Kilèn, 7 Pèbruwari 1937. Pawiyatan SGB. Panjenenganipun naté dados guru SD (1956-1965), lajeng pindhah tugas wonten ing Kabid Kebudayaan Kabupaten Sumbawa ing Sumbawa Ageng, Januari 1994 pènsiun. Tahun 1986 angsal Tanda Kehormatan Satyalencana Karya Satya Tingkat II saking Présidhèn RI lajeng tahun 1993 angsal Penghargaan Seni saking Pemaréntah Daerah Tingkat I Nusa Tenggara Kilen. Seratanipun sumebar ing manéka koran kaliyan majalah ing sakabèhing Indonésia. 

Karya-karya[besut | besut sumber]

Karyanipun: Puisi-Puisi (ap, 1974), Anak Kecil, Bunga Rumputan dan Capung Ramping (kp, 1975), Hari Ulang Tahun (kp, 1980), Kristal-Kristal (ap, 1982, sareng Diah Hadaning), Pendopo Taman Siswa (ap, 1982), Puisi Asean (ap, 1983), Angin Senja (ap, 1983), Nyanyian Kecil (kp), Peta Lintas Batas (ap, 1985, sareng Sunaryono Basuki kaliyan Hardiman), Pendakian (ap, 1986), Sosok (ap, 1986), Istiqlal (ap, 1990), Dari Negeri Poci 2 (ap, 1994, Ed. F. Rahardi), Buka Daun Jendela Itu (kp, 1995), Getar Kreatif (ap, 1995), Kebangkitan Nusantara II (ap, 1995), Dinullah Rayes Sebuah Otobiografi (op, 1996, awujud wedhar pengalaman kréatif ngarepakén rukun Islam ingkang kaping gangsal dhateng Tanah Suci, April 1996), Amal Sebuah Patung (ap, 1997), Resonansi Indonesia (ap, 2000), lan sapanunggalanipun[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Rampan, Korrie Layun, 1953- (2000). Leksikon susastra Indonesia (Cet. 1 ed.). Jakarta: Balai Pustaka. ISBN 9796663589. OCLC 47208002.CS1 maint: multiple names: authors list (link)