Diane Austin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Diane Austin ya iku salah siji ahli Antropologi wanita saka Melbourne, Ostrali, kalairan 22 Juli 1946[1]. Austin naté kuliyah ing Australian National University (1967 lan 1969) lan Universitas Chicago (taun 1970 lan 1974). Austin uga olèh gelar Ph.D. saka universitas ing Chicago, Illinois mau[1]. Panalitèn lapangan kang dilakoni Austin ya iku akéh lan asring diayahi ing Jamaika lan naté ing Australia Tengah. Karya tulisan kang wis diterbitaké ya iku Urban Life in Kingston, Jamaica: The Culture and Class Ideology of Two Neighborhoods taun 1984 lan Jamaica Genesis: Religion and the Politics of Moral Order taun 1997[1][2]. Sanajan akèh karya publikasi ilmiahé ngenani kajian kelas, pandhidhikan, lan agama ing Jamaika, akèh uga karya tulisé ngenani bab analisa tetandhingan lan téoritis kang béda karo wiwit pelatihan èlmune ing filosofi. Austin uga karenan ing bab antropologi lingkungan[2]. Dhèwèké uga ngembangaké kombinasi antara sènsitivitas antropologi lan sosiologi ana ing pagawéyané ing Karibia.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Amit, Vered (ed.) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 29. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b "Diane E. Austin". The University of Arizona. Dijupuk 2017-11-10.