Dhugdèran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dhugdhèran ya iku adicara minangka mapag sasi Pasa Ramelan. Dhugdhèran lumrahé dianakaké sadina utawa seminggu sadurungé sasi pasa. Dhugdhèran diwiwiti kanthi donga déning kyai dibanjuraké adicara dol tinuku ing pasar kagèt tradhisional. Sing didol ana ing kana ya iku sumpil, klepon, endhog mimi, serabi, lan sapanunggalané.Acara dhugderan lumrahé diramekake karo festifal warak ngendhok,jogèd Semarangan,lan para pejabat ana Semarang uga mèlu ngrameake festifal iku..Warak ngendhok iku maskote Semarang lan kéwan seng dadi khasè kutha Semarang.Diarani maskotè kutha Semarang amarga wujud warak ngendhok iku unik banget ya iku perpaduan antaranè budaya Jawa,Arab,lan Cina.Awit saka iku warak ngendhok diarani maskotè kutha Semarang lan adi ciri khasè kutha Semarang. Dhugdhèran kui miwiwti dina pasa, miwitine kanthi jalaran rerembugan antaraning para ulama kang ana ing masjid agung semarang utawa sek kerep diarani masjid kauman. Ing festival Dhugdhèran para pejabat lan pemerentah kutha Semarang ketemu kaliyan para Ulama kang mudheng babagan miwiti pasa kanti jalaran peritungan tanggalan hijriyah.

Dèlèng uga[besut | besut sumber]