Dhistrik Gangseo, Busan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gangseo District
강서구
Distrik
Trankripsi Korea
 • Hanja西
 • Alih Aksara yang DisempurnakanGangseo-gu
 • McCune-ReischauerKangsǒ-ku
Gangseo-gu(Busan) north.jpg
Official logo of Gangseo District
Logo
Busan Gangseo-gu.svg
NegaraKorea Kidul
WewengkonYeongnam
Tingkat provinsiBusan
Pamerangan administratif7 administratif dong
Laladan
 • Gunggung179,05 km2 (69,13 sq mi)
Cacah warga (2011[1])
 • Gunggung66.295
 • Pepadhet370,3/km2 (959/sq mi)
 • DialekGyeongsang
Situs wèbGangseo District Office

Dhistrik Gangseo (barès dhistrik kulon kali) inggih punika satunggaling gu, utawi dhistrik, wonten ing sisih kulon saking Kali Nakdong wonten ing Busan, Korea Kidul. Dhistrik Gangseo punika gadhah wiyaripun wewengkon 179,05 km², kanthi populasinipun punika kirang langkung wonten 66.000, nanging gadhah padating penduduk punika langkung andhap saking Gijang-gun saking Busan. Gangseo-gu inggih punika pérangan saking Buk-gu saking panciptanipun nalika taun 1978, dumugi 1989 nalika dados gu.

Gangseo-gu inggih punika gu wonten ing sisih kulon ing Busan lan sarengan ngginakaken wates kaliyan Gimhae wonten ing sisih lor-kulon lan Jinhae-gu, Changwon wonten ing sisih kidul-kulon. Gangseo-gu punika papan wiyosipun gaya peradaban.

Bandar Udara Internasional Gimhae, Candi Heungguk, Candi Myeongwol, serta cagar alam peksiEulsukdo punika sedaya wonten ing Gangseo-gu.

Pamerangan administratif[besut | besut sumber]

Gangseo-gu punika kaperang dados 22 legal dong. Ingkang sedayanipun kasebat sampun dipundamel kelompok sareng-sareng saking namung 7 administratif dong, ing ngandhap punika :

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Busan

Koordhinat: 35°12′25″N 128°58′50″E / 35.20694°N 128.98056°E / 35.20694; 128.98056