Dhistrik Dongrae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dhistrik Dongrae
동래구
Dhistrik
Trankripsi Basa Koréa
 • Hanja
 • Éjaan Latin kang KasempurnakakéDongnae-gu
 • McCune-ReischauerTongnae-ku
Busan Sajik Stadium 20080706.JPG
Official logo of Dhistrik Dongrae
Logo
Busan Dongnae-gu.svg
NagaraKoréa Kidul
WewengkonYeongnam
Tingkat provinsiBusan
Pamérangan administratif14 administratif dong
Cacah warga (2004)
 • Gunggung282.732
 • Pepadhet16.991/km2 (44,010/sq mi)
 • DhialèkGyeongsang
Situs wèbDongnae District Office

Dhistrik Dongrae inggih menika satunggaling gu, utawi dhistrik, ingkang mapan wonten ing sisih lor Busan, Korea Kidul. Kutha menika gadhah populasi kirang langkung 300.000, kanthi wiyaripun 16,7 kilometer persegi. Wiwitanipun Dhistrik Dongrae menika kutha ingkang kapisah, pelabuhan utama kidul-wétan Korea. Kathah tilaran sajarah ingkang dipunawètaken wonten ing wewengkon menika. Heosimcheong menika spa paling ageng wonten ing Asia wonten ing Oncheon-dong. Dhistrik menika ugi kawentar awit saking Pajeon ingkang kalebet 'Green Onion Pancake'.

Dhistrik Dongrae menika ugi kalebet ID kanggé programer StarCraft II Korea, Park Soo Ho.[1] Awit kasuksèsanipun wonten ing adicara-adicara kados déné Global StarCraft II League lan Major League Gaming, piyambakipun dipunakoni déning kutha lan dipunparingi idin kanthi resmi supados dados wakil saking kutha lan saged mapanaken lencana wonten ing seragamipun.[2]

Pamerangan administratif[besut | besut sumber]

Dhistrik Dongrae menika kapérang saking 7 legal dong, ingkang sedayanipun wonten 14 adiministratif dong, kados wonten ing ngandhap menika:

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Cithakan:Busan

Koordhinat: 35°12′13″N 129°05′02″E / 35.20361°N 129.08389°E / 35.20361; 129.08389