Dhadhungawuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dhadhungawuk iku salah sawijining prejurit Batari Durga ing alas Krendhayana. Tugasé angon kebo (Andhanu) cacah 40. Kebo-kebo iki kulité ireng, sikil putih (pancal panggung). dhèwèké mesthi angon kebo kanthi ekhlase ati ning alas Krendawahana. Kebo-kebo iku naté disilih Pandhawa kanggo lamarané Arjuna marang Sumbadra.