Dengke Mas na Niura

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dengke Mas na Niura utawi Ikan Mas Na Niura ini inggih punika dhaharan tradhisional tumrap khas Batak ingkang asalipun saking Tapanuli. Rumiyin masakan na niura punika dipunkhususaken dhumateng para raja kemawon, nanging amargi raosipun ingkang éca satemah sedaya tiyang Batak punika kepèngin dhahar lan damel masakan wau.

adalah makanan tradisonal khas Batak yang berasal dari Tapanuli.

Iwak Mas Na Niura punika dhaharan ingkang anggènipun nyajekaken dhaharanipun boten dipunmasak, dipungodhog, dipungoreng lan sapanunggalipun. Pérangan punika amargi na niura wonten ing Basa Batak punika ateges ulam ingkang boten dipunmasak. Ulam mentah kasebat dipuncawisaken kaliyan bumbu ingkang jangkep satemah damel ulam kasevat langkung echo dipunrahapi tanpa dipunmasak. Menika ateges bilih bumbu-bumbu kasebat ingkang masak ulam mas wau.

Rujukan[besut | besut sumber]