Deflasi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Sajeroné ilmu ékonomi, deflasi ya iku musim utawa periode sing dititeni karo rega-rega sacara umum mudhun lan gedhené dhuwit nambah.[1] Deflasi iku kosok balené inflasi. Menawa inflasi kedaden merga akehé gunggungé dhuwit kang nyebar ing masarakat, nanging deflasi iku kedaden amarga kurangé gunggungé dhuwit kang nyebar. Carané ngatasi iku salah sijiné karo ngedhunaké tingkat suku bunga.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Aliminsyah & Padji, Kamus istilah akuntansi, hal.191, Yrama Widya, Bandung:2005

Delngen Uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Deflasi&oldid=996687"