Deflasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sajeroné ngèlmu ékonomi, deflasi ya iku musim utawa periode sing dititeni karo rega-rega kanthi umum mudhun lan gedhené dhuwit nambah.[1] Deflasi iku kosok balené inflasi. Manawa inflasi kedaden amarga akehé gunggungé dhuwit kang nyebar ing masarakat, nanging deflasi iku kedaden amarga kurangé gunggungé dhuwit kang nyebar. Carané ngatasi iku salah sijiné karo ngedhunaké tingkat suku bunga.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Aliminsyah & Padji, Kamus istilah akuntansi, hal.191, Yrama Widya, Bandung:2005

Delngen Uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]